Библиотека knigago >> Старинное >> Старинная литература >> The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua


Книга "Легенды русских тамплиеров" Андрея Никитина - это захватывающий исторический роман, который погружает читателя в мир загадок и тайн древнего ордена тамплиеров. Автор искусно переплетает исторические факты с вымыслом, создавая интригующую и невероятно увлекательную историю. Роман повествует о русском князе Ярославе Мудром, который в X веке вступил в союз с легендарным орденом тамплиеров. Этот союз имел далеко идущие последствия для всей истории Руси. Никитин исследует секретные...

Mikhail Khodorkovsky-ua - The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua

The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua
Книга - The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua.  Mikhail Khodorkovsky-ua  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua
Mikhail Khodorkovsky-ua

Жанр:

Старинная литература

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua"

An urgent analysis of the battle between Russia and the West and an exposé of Putin’s Russia, by a former Kremlin insider. "I'm a fairly calm fellow; I don't usually get wound up about things. But I was, let's say, concerned when I tuned into the Moscow Echo radio station and heard that the Kremlin had put a price on my head. The announcement didn't quite say 'dead or alive'. But it came close..." —Mikhail Khodorkovsky, March 2021 Mikhail Khodorkovsky has seen behind the mask of Vladimir Putin. Once an oil tycoon and the richest man in Russia, Khodorkovsky spoke out against the corruption of Putin's regime—and was punished by the Kremlin, stripped of his entire wealth and jailed for over ten years. Now freed, working as a pro-democracy campaigner in enforced exile, Khodorkovsky brings us the insider's battle to save his country's soul. Offering an urgent analysis of what has gone wrong with Putin, The Russia Conundrum maps the country's rise and fall against Khodorkovsky's own journey, from Soviet youth to international oil executive, powerful insider to political dissident, and now a high-profile voice seeking to reconcile East and West. With unparalleled insight, written with Sunday Times bestselling author Martin Sixsmith, The Russia Conundrum exposes the desires and damning truths of Putin's "mafia clan," and provides an answer to the West on how it must challenge the Kremlin—in order to pave the way for a better future.

Читаем онлайн "The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua". [Страница - 2]

Коли в грудні 2021 року розгортання військ відновилося, світова спільнота припустила, що і цього разу Путін блефує. Були спекуляції щодо його цілей, певна симпатія до його скарг на розширення НАТО у Східній Європі та обговорення поступок, на які міг би піти Захід. Вся симпатія - і всі пропозиції серед західних лібералів про те, що Путіну слід надати презумпцію невинуватості, - випарувалися, коли російські танки перекотилися через кордон.

Шок і жах, що охопили світ, залишили мене трохи спантеличеним. На відміну від тих, хто наполегливо намагається умиротворити Путіна, заплющуючи очі на його провокації в надії, що його вдасться задобрити і він стане “добрим до нас”, я не маю жодних ілюзій щодо нього, хоча й визнаю, що методи і масштаби його вторгнення стали для мене несподіванкою. Мій довгий і болісний особистий досвід спілкування з Володимиром Путіним показав мені, що йому ніколи не можна довіряти, що він здатний на найжахливіші злочини, і що його усміхнені обіцянки співпраці і розуміння завжди були менш ніж нічого не варті.

Сьогодні я більше, ніж будь-коли, переконаний, що він - диктатор, якого необхідно зупинити, попри ризики і попри витрати, які нам доведеться понести; наші страждання бліднуть у порівнянні з обстрілами і бомбардуваннями невинних цивільних осіб. Бо якщо ми не зупинимо Путіна в Україні, він неминуче приведе нас до глобальної війни. Порівняння з Гітлером може здатися комусь перебільшеним, але ми повинні дуже остерігатися заспокоювати Путіна так само, як це дало свободу дій Гітлеру в тисяча дев’ятсот тридцятих роках. Ми не повинні повторити цю помилку - вона буде надто дорого коштувати для всіх нас.

Моя мета написання цієї книги - пояснити шкоду, яку два десятиліття правління Путіна завдали Росії та відносинам між Сходом і Заходом, і запропонувати конструктивні шляхи руху вперед тепер, коли міжнародне співтовариство знає правду.

21 березня 2022 року


* Вступ

Я досить спокійна людина; зазвичай мене нічого не хвилює. Але я, скажімо так, занепокоївся, коли увімкнув радіостанцію “Ехо Москви” і почув, що Кремль призначив ціну за мою голову.

- Повідомляється, - сказали по радіо, - що за упіймання колишнього керівника нафтової компанії ЮКОС Михайла Борисовича Ходорковського, який переховується в Лондоні, буде виплачена винагорода в розмірі п’ятисот тисяч доларів. - Винагорода буде виплачена будь-якому громадянину Росії, який поверне колишнього олігарха до Росії.

В оголошенні не було сказано “живим чи мертвим”, але це було близько до цього.

Це було в березні 2021 року, після того, як я завершив свої десять років як політичний в’язень у в’язницях Володимира Путіна і сім років після того, як я був висланий на Захід. Я завжди вважав, що відбуття тюремного ув’язнення - навіть за неіснуючі злочини - означає кінець справи, але Кремль, вочевидь, вважає інакше. Сергій Скрипаль відбув свій термін і вийшов на свободу, але це не завадило Путіну послати вбивць з ГРУ, щоб спробувати його отруїти, то чому я маю бути винятком? По радіо оголосили, що винагороду за мою голову оголосив член найближчого оточення Володимира Путіна, тож було зрозуміло, що вона надійшла з самого верху.

У функціонуючих демократіях - до яких я відношу більшість західних країн - люди захищені від зловживань з боку своїх правителів. Люди обирають політиків і можуть відправити їх у відставку. Існують гарантії, які запобігають накопиченню надмірної влади потенційно невідповідними особами і не дозволяють їм використовувати цю владу в особистих цілях.

Але це, очевидно, не так в авторитарних державах, таких як путінська Росія. Вона вдає з себе демократію, але насправді є особистою диктатурою. І це робить життєво важливим для росіян і світу дізнатися якомога більше про характер людей, які керують Кремлем. Моя власна історія змусила мене звернути на це більш ніж побіжну увагу, і те, що я дізнався, не є обнадійливим. Масштаби інституційної злочинності в Кремлі Володимира Путіна приголомшують. Олігархів тисяча дев’ятсот дев’яностих, і мене в тому числі, звинувачували в накопиченні багатства, але вони робили це за рахунок нечесного ведення бізнесу. Зараз олігархи перебувають всередині Кремля, і їхні статки отримані завдяки зухвалому зловживанню владою.

Дійшло до того, що Путін і його оточення готові

--">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.

Книги схожие с «The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua» по жанру, серии, автору или названию: