Библиотека knigago >> Старинное >> Старинная литература >> The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua


СЛУЧАЙНЫЙ КОММЕНТАРИЙ

# 1475, книга: Цветы в Пустоте. Книга 1
автор: Леа Рэд

"Цветы в пустоте" от Леи Рэд - это захватывающее путешествие в неизведанные глубины космоса, где человечество сталкивается с необъяснимым и таинственным. С самого начала книга затягивает вихрем событий, перенося читателя в мир, где космические корабли рассекают звездные просторы, а древние артефакты разжигают любопытство и жажду приключений. История вращается вокруг Сары, талантливой этноархеолога, которая отправляется в экспедицию в дальние уголки галактики в поисках затерянных...

Mikhail Khodorkovsky-ua - The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua

The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua
Книга - The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua.  Mikhail Khodorkovsky-ua  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua
Mikhail Khodorkovsky-ua

Жанр:

Старинная литература

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua"

An urgent analysis of the battle between Russia and the West and an exposé of Putin’s Russia, by a former Kremlin insider. "I'm a fairly calm fellow; I don't usually get wound up about things. But I was, let's say, concerned when I tuned into the Moscow Echo radio station and heard that the Kremlin had put a price on my head. The announcement didn't quite say 'dead or alive'. But it came close..." —Mikhail Khodorkovsky, March 2021 Mikhail Khodorkovsky has seen behind the mask of Vladimir Putin. Once an oil tycoon and the richest man in Russia, Khodorkovsky spoke out against the corruption of Putin's regime—and was punished by the Kremlin, stripped of his entire wealth and jailed for over ten years. Now freed, working as a pro-democracy campaigner in enforced exile, Khodorkovsky brings us the insider's battle to save his country's soul. Offering an urgent analysis of what has gone wrong with Putin, The Russia Conundrum maps the country's rise and fall against Khodorkovsky's own journey, from Soviet youth to international oil executive, powerful insider to political dissident, and now a high-profile voice seeking to reconcile East and West. With unparalleled insight, written with Sunday Times bestselling author Martin Sixsmith, The Russia Conundrum exposes the desires and damning truths of Putin's "mafia clan," and provides an answer to the West on how it must challenge the Kremlin—in order to pave the way for a better future.

Читаем онлайн "The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua". [Страница - 3]

битися в будь-якій битві, вчинити будь-який злочин, знищити будь-якого опонента, аби зберегти своє багатство і утримати народ у своїх згубних лещатах. Їхній бункерний менталітет і страх перед тим, що може статися потім, змушують їх чіплятися за владу. Методи, які вони використовують для цього, все більше наражають на небезпеку російський народ і весь світ.

Ситуація має змінитися - заради Росії і заради всього людства. Справжні зміни в Росії можливі лише завдяки волі російського народу; але Захід може відіграти свою належну і конструктивну роль у сприянні переходу Росії від путінської мафіозної держави до більш відкритої, демократичної країни, яка є частиною спільноти націй. Це моя спроба проаналізувати зусилля Заходу, спрямовані на стримування репресій Кремля всередині країни та агресії за кордоном; пояснити реальність влади в путінській Росії і те, як Захід часто неправильно її розуміє; показати, як хибні уявлення провідних діячів - політиків, журналістів і коментаторів - сформували західну громадську думку і призвели до хибної політики у відносинах між Сходом і Заходом. Це історія про те, як росіяни здавна захоплювалися Заходом і як вони сприймали західні цінності та західне процвітання як ідеал, до якого можна прагнути, - джерело натхнення, яке останнім часом стало затьмареним. Це історія, яка зазирає в майбутнє, щоб запитати, чи може Росія змінитися і якщо так, то яким чином. Чи можуть реформи покласти край статусу Росії як держави-парії, що діє поза демократичними нормами міжнародного співтовариства? Якою є кінцева мета майбутнього Росії? Яка модель влади найкраще відповідатиме інтересам російського народу і світу в цілому? Чи може Росія стати частиною глобального рішення, а не частиною проблеми - і чи може Захід допомогти здійснити цю трансформацію? На ці питання необхідно відповісти серйозно і невідкладно. Росія - одна з найважливіших і найпотужніших країн світу. Світ не повинен ігнорувати її.


- **~

Ви можете подумати, що бути замкненим як політичний в’язень у в’язницях і трудових таборах Володимира Путіна - це нещастя, але я можу не погодитися. Я прочитав достатньо Шекспіра, щоб зрозуміти долю його трагічних героїв, які досягають земного успіху, піднімаються до вершин влади і багатства, але потім їх спіткає невдача, яка позбавляє їх усіх здобутків. Але коли вони занурюються в руїну і відчай, Шекспір іноді наділяє їх тим, чого вони ніколи не мали: здатністю ясно бачити речі в собі і в світі.

До мого арешту в жовтні 2003 року я був близький до найвищих щаблів влади в Росії. На початку тисяча дев’ятсот дев’яностих я був радником першого російського прем’єр-міністра, потім заступником міністра, а потім повернувся до бізнесу, який заснував наприкінці тисяча дев’ятсот вісімдесятих, і став одним із провідних промисловців країни. Я був надзвичайно багатим, мною захоплювалися, мені заздрили і мене ненавиділи водночас.

Моє знайомство з найвищими щаблями влади в Росії - і мій подальший досвід каральних репресій, які ця влада регулярно застосовує, - а також роки життя в західному суспільстві, яким так багато росіян захоплюються і якого так бояться, дали мені розуміння. Побачене і пережите в обох суспільствах переконало мене в тому, що Схід і Захід не розуміють один одного настільки погано і повністю, що разом вони ведуть світ до серйозної небезпеки.

Я був досить близьким до Володимира Путіна, щоб дізнатися, як він мислить, щоб інтуїтивно відчути психологію цієї людини, щоб зрозуміти, які цілі він ставить перед Росією і перед собою. Мало хто мав можливість читати думки Путіна; ще менше людей мали можливість сказати йому в обличчя все, що вони думають про корупцію, яка існує на самому верху. Саме це я і зробив у лютому 2003 року, під час гнівного телевізійного обміну думками між нами, який підняв кришку на темну сторону його режиму і запустив ланцюг драматичних подій для нас обох.

Говорити правду владі - і робити це публічно - призвело до мого арешту та ув’язнення. Мій досвід роботи з примхливою, персоналізованою моделлю влади, яку використовує Путін, навчив мене, що існує суттєва різниця між російською державою і людьми, які зараз керують Кремлем. Путін - це не Росія, а Росія - не Путін. Роки ув’язнення поглибили моє розуміння важливості Росії, її краси та її майбутнього. Вони допомогли мені зрозуміти, що Росію можна врятувати

--">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.