Библиотека knigago >> Старинное >> Старинная литература >> The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua


"Самый длинный день. Высадка десанта союзников в Нормандии" Корнелиуса Райана — это захватывающий и хорошо исследованный исторический труд, который подробно описывает события одного из самых решающих сражений Второй мировой войны: Дня Д. Райан мастерски переплетает личные истории свидетелей с фактическими данными и военными стратегиями, создавая живое и захватывающее повествование. Он оживляет истории американских, британских, канадских и немецких солдат, пилотов и моряков, раскрывая...

Mikhail Khodorkovsky-ua - The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua

The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua
Книга - The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua.  Mikhail Khodorkovsky-ua  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua
Mikhail Khodorkovsky-ua

Жанр:

Старинная литература

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua"

An urgent analysis of the battle between Russia and the West and an exposé of Putin’s Russia, by a former Kremlin insider.

"I'm a fairly calm fellow; I don't usually get wound up about things. But I was, let's say, concerned when I tuned into the Moscow Echo radio station and heard that the Kremlin had put a price on my head. The announcement didn't quite say 'dead or alive'. But it came close..." —Mikhail Khodorkovsky, March 2021

Mikhail Khodorkovsky has seen behind the mask of Vladimir Putin. Once an oil tycoon and the richest man in Russia, Khodorkovsky spoke out against the corruption of Putin's regime—and was punished by the Kremlin, stripped of his entire wealth and jailed for over ten years.

Now freed, working as a pro-democracy campaigner in enforced exile, Khodorkovsky brings us the insider's battle to save his country's soul. Offering an urgent analysis of what has gone wrong with Putin, The Russia Conundrum maps the country's rise and fall against Khodorkovsky's own journey, from Soviet youth to international oil executive, powerful insider to political dissident, and now a high-profile voice seeking to reconcile East and West.

With unparalleled insight, written with Sunday Times bestselling author Martin Sixsmith, The Russia Conundrum exposes the desires and damning truths of Putin's "mafia clan," and provides an answer to the West on how it must challenge the Kremlin—in order to pave the way for a better future.


Читаем онлайн "The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua". Главная страница.

Загадка Росії

Михайло Ходорковський

Книгаго: The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua. Иллюстрация № 1

*Передмова

Коли я писав цю книгу, світ змінився. Вторгнення Володимира Путіна в Україну 24 лютого 2022 року розв’язало потенційно найжорстокіший конфлікт на європейській землі з часів Другої світової війни. Сім десятиліть відданості справі миру змінилися поверненням до епохи залякування великою державою. Параноїдальний диктатор розпочав неспровоковану війну проти мирного сусіда, віддаючи накази про ракетні атаки на цивільне населення, в результаті яких гинули жінки і діти, граючись з Армагеддоном, обстрілюючи атомні електростанції, наражаючи своїх молодих призовників на невимовні жахи, спостерігаючи, як тисячі з них повертаються в мішках для трупів.

Путін брехав російському народу. Він стверджував, що його метою була денацифікація країни, яка насправді була законослухняною демократією на чолі з президентом-євреєм. Він назвав це спеціальною військовою операцією і напав на тих, хто говорив правду про його безглуздий акт агресії. Він заборонив незалежні газети і телерадіокомпанії, особисто диктуючи спотворену версію подій, яка повинна була з’явитися в російських державних ЗМІ. Читачам і глядачам годину за годиною, день за днем розповідали одну і ту ж брехню, і більшість з них вірила їй. Росіяни не бачили кадрів зруйнованих міст, переляканих дітей-біженців, згорілих російських танків і нескорених українців, які захищають свою Батьківщину. Вони не чули про полонених російських солдатів, міжнародне обурення і спекуляції про стан психічного здоров’я Володимира Путіна. Вони чули лише про те, що “операція” Путіна йде за планом.

Кремль був настільки наляканий силою правди, що прийняв закон, який передбачає 15-річне ув’язнення для всіх, хто поширює “неправдиву інформацію” (читай “правдиву інформацію”) про військову кампанію. Результатом став наростаючий шквал абсурду, в якому українців звинувачували в усьому - в тому, що вони бомбардують власні атомні електростанції, навмисно підставляють своє цивільне населення під російські кулі, використовують китайських студентів як живий щит (кивок Пекіну на знак того, що він повинен надати більшу підтримку) і стріляють по біженцях, щоб зупинити їхню втечу. Єдине, чого не змогли надати російські ЗМІ, - це зворушливі телевізійні кадри, на яких московські війська зустрічають вдячне населення як визволителів.

Навіть в оманливому світі цинічної реальної політики Путіна вторгнення було мало логічним. Яким би не був результат початкового наступу, було очевидно, що він залишиться з нерозв’язними проблемами.

Він міг би врешті-решт оголосити Україну переможеною, але він був би явно нездатним підкорити розлючене, обурене населення, десятки тисяч якого були озброєні автоматичною зброєю. Навіть російськомовна меншина на сході країни, на захист якої нібито було розпочато вторгнення, була вражена масштабами насильства. Перспектива затяжного повстання, коли окупаційні війська обстрілюють, а партизани блукають сільською місцевістю, навряд чи була привабливою.

Незважаючи на те, що Путін глузливо відкидав західні санкції, він знав, що вони становлять небезпеку. Російська економіка вже давно перебувала в занепаді, і виключення зі світової банківської системи обіцяло залишити її в підвішеному стані. Росіяни постраждали від валютного контролю, стрімкої інфляції та нестачі готівки; відмова від електронних платіжних систем призвела до черг у метро; а молоде покоління залишилося незадоволеним згортанням послуг обміну повідомленнями та комп’ютерних ігор - все це обіцяло розпалити соціальне невдоволення.

Антивоєнні демонстрації в Москві та Санкт-Петербурзі в перші тижні після вторгнення були швидко придушені, але навіть Путін не може заарештувати всіх. Перспектива об’єднання внутрішньої опозиції навколо українського питання викликала у нього занепокоєння, яке посилилося з появою в соціальних мережах зображень вбитих і поранених російських солдатів і військовополонених.

Лютневе вторгнення приголомшило світ. Навесні 2021 року Путін вже зосереджував війська на українському кордоні, але відвів їх після ескалації напруженості.

--">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.

Книги схожие с «The Russia Conundrum - Mikhail Khodorkovsky-ua» по жанру, серии, автору или названию: