Библиотека knigago >> Наука, Образование: прочее >> Научная литература >> Сповідь студента економічного вузу


Книга «Я поставил целью показать многообразие вкусов человека будущего» М. Соколовой — это увлекательное исследование знаменитого советского писателя-фантаста Александра Беляева. Публицистическое произведение представляет собой подробный анализ творчества Беляева и его влияния на развитие жанра научной фантастики. Автор книги М. Соколова глубоко погружается в биографию Беляева, его жизненные испытания и вдохновение. Книга рассказывает о его ранних годах, влиянии на его творчество русской...

Антон Сергійович Лобутинський - Сповідь студента економічного вузу

Сповідь студента економічного вузу
Книга - Сповідь студента економічного вузу.  Антон Сергійович Лобутинський  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Сповідь студента економічного вузу
Антон Сергійович Лобутинський

Жанр:

Научная литература, Публицистика, Экономика

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

SelfPub

Год издания:

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Сповідь студента економічного вузу"

Це – заміна марному диплому магістра, в якому необхідно здійснювати непотрібні розрахунки. Це не суха економічна теорія і не серйозна наукова праця сучасного економіста. Це підведення підсумків: п'яти років навчання в університеті, п'яти років вивчення і спостереження особливостей нашого суспільства, нашого життя, нашої планети.


К этой книге применимы такие ключевые слова (теги) как: Самиздат

Читаем онлайн "Сповідь студента економічного вузу". [Страница - 4]

Суспільство, засноване на вільному підприємництві, суспільство, яке використовує гроші чи бартер завжди і скрізь буде прагнути зберегти власну перевагу завдяки конкуренції, егоїзму і насильству. Історія надала безліч прикладів для того, щоб зрозуміти – капіталізм, як і інші системи, рано чи пізно перестане працювати на благо суспільства (якщо він взагалі подібним чином хоч коли-небудь працював). [3]

Таким чином, сьогодні капіталізм являє собою економіку виробництва і споживання, в якій система ґрунтується на бажанні отримати максимальну вигоду (прибуток). Це не є принципами натурального господарства, де виробляють їжу тільки для самих себе, і не політичними зобов'язаннями, як у феодальних або соціалістичних господарствах (влада диктує – що і скільки виробляти). Це проста система, створена людьми, які володіють капітальними товарами або засобами виробництва, та намагаються їх примножувати.

Кілька років тому, французький економіст Томас Піккетті написав книгу «Капітал в XXI столітті» чим викликав як захоплені відгуки, так і шквали обурення. Томас відкрито заявив, що в разі збереження нинішніх тенденцій в економіці і проходження старим шляхом, суспільство ризикує повернутися в часи «позолоченого віку» (епоха в США після Громадянської війни Півночі і Півдня). Тоді суспільство чітко розкололося на дуже бідних і дуже багатих. Люди, які володіли капіталом, примножували його розміри швидше, ніж звичайна людина заробляла собі на хліб. Прибутковість капіталу перевищувала щорічне зростання економіки країни. Нерівність набула лякаючих масштабів, які виправити під силу лише високим податкам на капітал або черговій війні. [4]

Сьогодні ми маємо схожу картину: всього вісім людей володіють майже половиною всесвітнього багатства і таким об’ємом коштів, яким володіє 3,6 млрд. жителів планети, що складають найбіднішу половину людства. Прірва між багатими та бідними збільшується, і це свідчить лише про одне – сучасна економіка працює на багатих. Зараз практично неможливо звичайній людині стати мільйонером, зате мільйонер одним кліком мишки може стати мільярдером, особливо, якщо десь на планети відбувається економічна криза, революції або війна.

Капіталізм приніс безліч позитивних результатів, але збільшив прірву між різними соціальними групами. Велика частина проблем або непомітна для суспільства, або за власним бажанням залишилася непоміченою. Нинішні економічні системи в довгостроковій перспективі мертві, тому потрібно не тільки винайти нові методи, але і переглянути своє ставлення до оточуючого нас світу.

Дім, який збудували капіталісти

Сучасна економіка – це великий будинок з величезною кількістю кімнат, в яких живе велика кількість людей, які зовсім не знають один одного (іноді не пам'ятають обличчя сусіда). Поняття «економіки» ми вже встигли розглянути – сьогодні вона являє собою набагато більше, ніж сукупність відносин, що складаються в системі виробництва, розподілу, обміну та споживання. Це світоустрій, так само, як і капіталістична система. Це громадський порядок. Це все, що оточує вас.

Простіше кажучи, це світ капіталістів, в якому ми живемо. Це наш дім. У цьому чудовому будинку на першому поверсі живуть представники робочого класу. Вони готують на кухні, відповідають за трубопровід і електрику, витирають пил з торшерів в вітальні, миють підлогу, чистять у вбиральні унітаз, регулярно змінюють обстановку меблів з наказу тих, хто живе на поверсі другому.

До речі, в підвалі живуть безробітні, хулігани, злодії, солдати, які повернулися з військового призову, порушники закону. Вони існують завдяки консервації і запасам, які влітку заготовляв робочий клас за наказом представників другого поверху.

Власне, на другому поверсі живуть керівники і менеджери. Їх головне завдання полягає в тому, щоб іноді спускатися на поверх перший і звіряти результати роботи з тими, які були заплановані. Якщо результати не відповідають заявленим вимогам, менеджери вводять нові правила, обмеження або придумують новий план дій, нову стратегію. У разі якщо робота виконана успішно, менеджер піднімається на поверх третій і доповідає про це.

На третьому поверсі живуть директори та голови кожної кімнати. Є, наприклад, директор кухні або ж глава вбиральні – суть залишається незмінною. В незалежності від роду діяльності, ці люди намагаються робити великі гроші – хоч на прибиранні туалетів, хоч на --">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.