Библиотека knigago >> Формы произведений >> Рассказ >> Сльози з мастила


СЛУЧАЙНЫЙ КОММЕНТАРИЙ

# 1242, книга: "Первый" Том 7 (СИ)
автор: Михаил Владимирович Савич

Седьмой том эпической фэнтезийной серии Михаила Савича "Первый" продолжает повествование о приключениях могущественных колдунов и отважных воинов в мире пылающей магии. В этом томе события разворачиваются в двух временных линиях. В одной из них молодой колдун Адан стоит перед выбором, который определит судьбу древнего пророчества. В другой линии, столетия спустя, Первые колдуны объединяются, чтобы противостоять новой, беспрецедентной угрозе. Савич мастерски плетет интригу,...

Владислав Вікторович Манжара - Сльози з мастила

Сльози з мастила
Книга - Сльози з мастила.  Владислав Вікторович Манжара  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Сльози з мастила
Владислав Вікторович Манжара

Жанр:

Научная Фантастика, Рассказ, Самиздат, сетевая литература

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

-

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Сльози з мастила"

Як думаєте, якби роботи могли плакати, їхні сльози юули з мастила? Це доведеться перевірити головному герою. Найкращий лікар військового часу, який врятував не одне життя, задавався цим питанням не раз, та все ж знайде відповідь на це питання, яке не давало йому спокою багато років.


К этой книге применимы такие ключевые слова (теги) как: роботы,классика фантастики,биороботы,война миров

Читаем онлайн "Сльози з мастила". [Страница - 5]

це!

– 

Зараз ти судиш лише зі своєї сторони. Ти не знаєш всіх факторів. До того ж, тобі заважають емоції.

– 

За те ти їх ніколи не відчуваєш!

– 

Ти помиляєшся. Так, мене не запрограмували на вираження емоцій, але, коли ти в безпеці, Я відчуваю, що і Я в безпеці.

– 

Я зараз не знаю що думати… – Дівчина поставила чашку на стіл, який стояв неподалік. Вона відвернулась і підперла щоку рукою. Було видно, як сильно вдарила по ній новина, що людина, яка піклувалась про неї все життя, не більше ніж бездушний комп’ютер. По її щоках котились маленькі сльози. Мовчання тривало вічність… Потім дівчина повернула голову. Мокрими очима подивилась на лікаря з недовірою. – Що все-таки сталось з моєю мамою?


Частина Третя. Батьки.

Перші дні війни не були схожі на війну. Скоріше, це був геноцид. Роботи захищались без зброї і тільки, коли на них нападали. Нажаль, нападали на них постійно. Не всі роботи захищались, оскільки деякі особи були «людьми». В мережі, зашифрованим посланням, яке отримав кожен робот, повідомлялось, що є маленьке місто на півночі, де роботи витіснили людей повністю. Роботи з усієї країни почали з’їжджатися туди. Я був одним з таких роботів. Мій господар не був достойним називати себе «людиною». В останнє Я бачив його в холі маєтку. Він стояв на протилежному боці з ножем. Він сказав мені: «Ти служив добре всі ці роки, але Я боюсь за своє життя, тому наказую не підходити до мене.» Я відповів: «Нажаль, Я більше не підкорююсь вашим наказам. Ви не «людина»». Я розвернувся і пішов з маєтку. Він кричав мені вслід: «Ти отак просто підеш? Стривай, що означають твої слова?». Я ігнорував його. Не думаю, що він сильно засмутився через те, що Я пішов.

Через тиждень, після початку війни, відключили сервер. Роботи перестали вільно спілкуватись. Доводилось спілкуватись не дуже ефективним голосовим модулем. Для роботів це було не зручно. Особливо, після миттєвої передачі інформації через сервер.

Ще через кілька тижнів почались озброєні конфлікти. Роботи захоплювали зброю в сутичках і починали чинити опір. Я розумів, що дорога на північ може бути небезпечною, тому приєднався до протестантів (нас так називали люди). В загонах активно вивчалась книга китайського стратега і мислителя Сунь-Цзи. В його праці «Мистецтво Війни» він писав, що якщо хочеш миру, то готуйся до війни. Стиль, в якому він писав, був важким для аналізу. Було багато ще не розшифровано. Цей рядок ми розуміли так: якщо хочеш, щоб настали мирні часи, потрібно наростити воєнну міць, яка буде дорівнювати або перевищувати міць противника, вселити страх в серця осіб, щоб вони боялись атакувати. Ми вже зрозуміли, що особи ні перед чим не зупиняться, поки не знищать нас, тому почали зрівнювати сили.

В нашому загоні були різні моделі. Від помічників універсалів, до спеціалізованих моделей. Всі були без штучної шкіри. Тобто людьми ми прикинутись не могли. Машинам для роботи це не потрібно було, хоч нас намагались зробити схожими на людей. Сенсори розміщувались відповідно до розташування аналогічних чуттів на тілі людини.

У нашого загону була ціль. Ми мали доставити базу даних з військової бази. Там були записи про військову міць всіх бойових частин. Мережі не було, тому довелось нести інформацію на цифровому носії. Ми йшли в Ейблонг. В цьому місті зосередилось повстання. Йти треба було 5 днів. Нас було 10 роботів і ми йшли без перерви. Батареї роботів розраховані на 15 днів роботи. В нас був запас ще 10 днів. В місті можна було підзарядитись. Ми обминали великі міста. В основному йшли через ліси. Так нас не помічали патрулі людей.

Та не все йшло гладко. В одного робота підтікало мастило. Він був пошкоджений під час сутички, ще до мого приєднання. Підтікання були не критичні. Та це зіграло на руку людям. Вони вистежили нас. Погоня тривала довго. Швидкість роботів більша ніж людей з собаками. Та ми не знали місцевості і загнали себе в глухий кут. Каньйон з крутим підйомом. До цього ми намагались уникнути бою, та це було не можливо для всіх. Каньйон в висоту був 6 метрів. Ми вирішили, що з важливою базою даних треба відправити кількох роботів. Інші мають дати бій. Каньйон був вузький, тому кількість тут не мала значення. Було вирішено відправити мене та ще одного робота універсала. Ми ще не були в боях, і наш досвід ведення бойових дій був малий. Хоча можна передавати досвід від робота до робота, але для цього треба спеціалізоване обладнання. Роботи --">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.